Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 944
Menu

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ - ΚΙΤΡΙΝΟΡΙΖΑ TURMERIC

Είναι ένα φυτό αυτοφυές με χώρα καταγωγής την περιοχή της Νοτίου Ινδίας. Είναι ένα μπαχαρικό που κατέχει ξεχωριστή θέση στην Ινδική πολιτιστική, κοινωνική και θεραπευτική παράδοση.

Read more...

ΣΟΥΣΑΜΙ ΦΥΣΙΚΟ

Προέρχεται από το γένος Σήσαμο και είναι ιδιαίτερο γνωστό από τα χρόνια της αρχαιότητας. Στην Ελλάδα φτιάχνουμε ταχίνι από τους συνθλιμμένους σπόρους το σησαμιού.

Read more...

ΚΑΡΔΑΜΟ - ΚΑΚΟΥΛΕΣ (ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΤΡΙΦΤΟΣ)

Θεωρείται από τα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου, με καταγωγή από την Ινδία και λέγεται ότι είναι τόσο παλιό όσο και ο άνθρωπος. Είναι ιδιαίτερα γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις δυναμωτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.

Read more...

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Έχει έντονο άρωμα και το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι το σχήμα του αστεριού καταγωγή του είναι από την Νοτιοδυτική Κίνα από ένα μικρό δέντρο της οικογένειας της μανολιάς.Η έντονη διαπεραστική του μυρωδιά οφείλεται στην ανηθόλη.

Read more...

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ (ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΤΡΙΦΤΟ)

Πρόκειται για τους αποξηραμένους καφετί σπόρους ενός λεπτεπίλεπτου φυτού που έχει για πατρίδα την Μέση Ανατολιτών συναντάμε σε διάφορες κουζίνες του κόσμου οπού την Μέση Ανατολή,Ινδία,Μαρόκο,Τυνησία.

Read more...

ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ (ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΤΡΙΦΤΟΣ)

Είναι φυτό που προέρχεται από την οικογένεια του μαϊντανού και το βρίσκουμε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης. Αποτελεί βασικό συστατικό του κάρυ και αποτελεί ένα κύριο συστατικό για να αρωματίζουμε καπνιστά κρέατα και λουκάνικα.

Read more...

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ - GINGER (ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ)

Πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως. Αποτελεί αγαπημένο και απαραίτητο συστατικό της ινδικής, κινέζικης και ιαπωνικής κουζίνας. Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες και επίσης βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Read more...

ΚΥΝΙΜΟ (ΤΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ)

Πρόκειται για ένα μπαχαρικό με ιδιαίτερο δυνατό άρωμα που θυμίζει κάρυ. Στην ινδική κουζίνα το κύμινο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του κάρυ. Αρωματίζει υπέροχα τον κιμά, το χοιρινό το κρέας.

Read more...

ΤΣΙΜΕΝΙ (ΑΤΡΙΦΤΗ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ)

Προέρχεται από το φυτό Trigonella foenum-graecum. Συνδυάζεται πολύ ωραία με κρέας, κοτόπουλο, βρασμένα λαχανικά και επίσης δίνει ένα εξαιρετικό άρωμα σε κεφτέδες και σουτζουκάκια. Στην ανατολίτικη κουζίνα χρησιμοποιείται για την παραγωγή τουρσιών. Αποτελεί βασικό συστατικό της κρούστας που καλύπτει το κρέας που γίνεται παστουρμάς.

Read more...

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ (ΑΤΡΙΦΤΟ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ)

Προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου Μοσχοκαρυδιάς. Έχει ένα ωραίο και διαπεραστικό άρωμα και αφήνει μια γλυκιά γεύση. Χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία, στην μαγειρική για να αρωματίσουμε λουκάνικα και κρέατα, σε σάλτσες και στην ποτοποιία για να αρωματίσουμε λικέρ.

Read more...

ΓΑΡΙΦΑΛΟ - ΜΟΣΧΟΚΑΡΦΙ (ΑΤΡΙΦΤΟ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ)

Γεύση δυνατή και καυστική και άρωμα ευχάριστο.Προέρχεται από τους ξηρούς καρπούς του γαριφαλόδεντρου.Χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό των κρεάτων, στην ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία και στην ποτοποιία (αρωματισμό των λικέρ).Η Ινδονησία θεωρείται η Νο 1 χώρα παραγωγής γαρίφαλου με 88.000 τόνους ετησίως. Ακολουθούν η Μαδαγασκάρη και τα νησιά Κομόρες.

Read more...

ΜΠΑΧΑΡΙ (ΑΤΡΙΦΤΟ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ)

Προέρχεται από τον αποξηραμένο καρπό ενός αειθαλούς τροπικού δέντρου που είναι αυτοφυές στη Τζαμάικα, Κούβα, Ονδούρα και στο Μεξικό. Έχει μια πικάντικη πιπεράτη γεύση που θυμίζει γαρίφαλο, κανέλα.

Read more...

ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ (100 - 200 ASTA)

Προέρχεται από την αποξηραμένη και αλεσμένη γλυκιά πιπεριά. Είναι ένα μπαχαρικό που χρωματίζει ιδιαίτερα τα φαγητά μας όπως το ρύζι, τα όσπρια και όλα τα είδη κρεάτων.

Read more...

ΜΕΙΓΜΑ GARAM MASSALA

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά μείγματα στην Ινδία και η σύνθεση του διαφέρει από τόπο σε τόπο.Το GARAM MASSALA αποτελείται από μαύρο και λευκό πιπέρι, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, κάρδαμο, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο και αστεροειδή γλυκάνισο. Ταιριάζει σε ψητά κρέατα όπως κοτόπουλο, αρνί, και σουβλάκια χοιρινά.

Read more...

ΚΑΡΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

Πρόκειται για ένα επίσης καυτερό κάρυ που περιέχει τα ίδια συστατικά με τα υπόλοιπα κάρυ αλλά με προσθήκη λεμονόχορτου, lime, και φρέσκιες καυτερές πιπεριές σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κάρυ όπου χρησιμοποιείται αποξηραμένη πιπεριά.Το συναντάμαι σε συνταγές σε κοτόπουλο, κρέας, σούπες, ρύζι.

Read more...
Subscribe to this RSS feed