Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 944
Menu

ΡΙΓΑΝΗ

Είναι ένα πάρα πολύ γνωστό μυρωδικό στην Ελλάδα, γνωστό από την αρχαιότητα, και ταιριάζει υπέροχα με ελαιόλαδο και ντομάτα. Τις περισσότερες φορές την πασπαλίζουμε μετά το τέλος του μαγειρέματος. Δίνει μια εξαιρετική γεύση στα ψητά κρέατα και στα ψητά ψάρια.

Read more...

ΘΥΜΑΡΙ

Το θυμάρι είναι συνώνυμο με το άρωμα της ελληνικής υπαίθρου. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες. Στην μαγειρική συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα φαγητά, ιδιαίτερα όμως ταιριάζει με το λεμόνι γι΄αυτό και δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο λεμονάτο.

Read more...

ΑΝΗΘΟΣ (ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΟΣ)

Έχει ρίζες από την Μεσόγειο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Είναι γνωστός για τις χωνευτικές του ιδιότητες και στην μαγειρική χρησιμοποιείται στο φρικασέ, στις χορτόπιτες, στους κεφτέδες, και στις πατάτες.

Read more...

ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

Η καταγωγή του είναι από την νότια Ευρώπη αλλά βρίσκεται σχεδόν σε πάρα πολλές χώρες και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Περιέχει σίδηρο και βιταμίνες A και C. Ταιριάζει ιδιαίτερα με λαχανικά,ψάρι, ρύζι ενώ αναδεικνύει τις πατάτες και τις λευκές σάλτσες. Χρησιμοποιείται και σε φαγητά που έχει προστεθεί σκόρδο για να καλύπτει την έντονη μυρωδιά του.

Read more...

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Είναι γνωστός από την αρχαιότητα και η καταγωγή του είναι από την Ινδία. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική, στην ζαχαροπλαστική, στην αρωματοποιία και στην κηπουρική.

Read more...

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Το δεντρολίβανο το συναντάμε κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου και είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Β. Στην μαγειρική χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό των ψαριών, των κρεάτων και ιδιαίτερα του αρνιού και του χοιρινού.

Read more...

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ

Κανέλα ονομάζεται ο αρωματικός φλοιός του φυτού cinnamomum.Η κανέλα Κεϋλάνης είναι γνήσια και καλύτερη ποιοτικά από τις κανέλες της Κίνας και της Ινδονησίας.

Read more...

ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΥΤΕΡΟ

Το καυτερό μπούκοβο προέρχεται από την καυτερή κόκκινη πιπεριά. Η καυτερή του γεύση οφείλεται στους σπόρους του οι οποίοι δεν αφαιρούνται αλλά αποξηραίνονται σαν μέρος του συγκεκριμένου μείγματος. Χρησιμοποιείται σε φαγητά όπως τα όσπρια, τα λουκάνικα ακόμα είναι και μέρος συνταγών για σάλτσες.

Read more...

ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΓΛΥΚΟ

Το γλυκό μπούκοβο προέρχεται από την κόκκινη γλυκιά πιπεριά και την βρίσκουμε αποξηραμένη και τριμμένη σε σκόνη. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και περιέχει τις βιταμίνες Α, B6,C,K και μαγγανίου. Αποτελείται από λουτεϊνη β-καροτίνη και λυκοπένιο. Το χρησιμοποιούμε σε λάχανο τουρσί και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Βόρεια Ελλάδα και σε πιάτα όπως ο πατσάς, οι σούπες, τα ψητά και τα βραστά καθώς και στην φασολάδα.

Read more...

ΠΙΠΕΡΙ ΣΕΤΣΟΥΑΝ

Παρόλο που αποκαλείται πιπέρι δεν ανήκει στην οικογένεια του πιπεριού. Το όνομα του προέρχεται από την νοτιοανατολική κινεζική επαρχία Σετσουάν. Είναι ένα από τα πέντε συστατικά του κινεζικού μείγματος των 5 μπαχαρικών. Έχει πιπεράτη γεύση και αφήνει ένα ελαφρύ μούδιασμα στο στόμα. Ταιριάζει με πουλερικά, κρέας, ψάρι και σούπες.

Read more...

ΜΑΚΡΟΠΙΠΕΡΟ

Πρόκειται για πιπέρι που έχει σχήμα μικροσκοπικής ακίδας χρώμα του είναι μαύρο όταν αποξηραίνεται. Έχει πιπεράτη γεύση και αρωματίζει το κρέας , τις αγκινάρες, τα σπαράγγια και τα μανιτάρια. Δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ευρωπαϊκή κουζίνα σε αντίθεση με την Ινδική και την Ινδονησιακή.

Read more...

ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ

Προέρχεται από την πολτοποίηση των πιπεριών τσίλι και την μετατροπή του σε πιπέρι σκόνη.

Read more...

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ (ΑΤΡΙΦΤΟ)

Πρόκειται για ένα αρωματικό πιπέρι με γλυκιά και πιπεράτη γεύση. Δεν προέρχεται από την οικογένεια του πιπεριού αλλά από δυο είδη σχίνου που δίνουν τον καρπό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ροζ πιπέρι. Ταιριάζει εξαιρετικά σε θαλασσινά όπως το σκουμπρί, ο αστακός αλλά και σε κρέατα όπως μπριζόλες και χοιρινό. Χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή αναψυκτικών και σιροπιών.

Read more...

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ (ΑΤΡΙΦΤΟ)

Πρόκειται για τους άγουρους καρπούς του φυτού (Piper nigrum). Έχει καυτερή γεύση και συνδυάζεται υπέροχα με κρέατα, ρύζι, ομελέτες, σάλτσες.

Read more...
Subscribe to this RSS feed