Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 944
Menu

ΠΙΠΕΡΙΕΣ CHIPOTLE

Πρόκειται για καπνιστές πιπεριές, ιδιαίτερα δημοφιλής στο Μεξικό. Είναι κατάλληλες για σάλτσα, για συνοδευτικό σε ψάρι, κρέας, κοτόπουλο καθώς και σε ομελέτες.

Read more...

ΠΙΠΕΡΙΕΣ HABANEROS

Πρόκειται από τις πιο καυτερές πιπεριές που υπάρχουν, ίσως οι πιο καυτερές. Χρειάζεται μια σχετικά μικρή ποσότητα πιπεριάς για να την συνοδεύσετε με το κρέας, το κοτόπουλο ή ακόμα σε πράσινη σαλάτα που το συνηθίζουν στο Μεξικό όπου είναι και πολύ δημοφιλής πιπεριά.

Read more...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ

Τα συγκεκριμένα μανιτάρια συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μια γλυκιά και έντονη γεύση και επίσης διατηρούν τις πρωτεΐνες. Είναι κατάλληλα για ριζότο, σούπες, σάλτσες και πίτες.

Read more...

ΣΚΟΡΔΟ (ΣΚΟΝΗ)

Το σκόρδο έχει έντονη γεύση και θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στην ποσότητα που χρησιμοποιούμε. Περιέχει βιταμίνη Α, σελήνιο, ασβέστιο, μαγνήσιο σίδηρο. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει την πίεση του αίματος και βελτιώνει την κυκλοφορία. Εκτός από την σκόνη μπορείτε να το προμηθευτείτε σε γρανουλέ.

Read more...

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ (ΣΚΟΝΗ)

Ονομάζουμε την ανάμειξη των σπόρων του σιναπιού και την χρησιμοποιούμε στην μαγειρική στα ψητά, στο ψήσιμο των πατατών στον φούρνο και όπου αλλού επιθυμούμε. Αναδεικνύει το άρωμα της αφού πρώτα διαλυθεί σε νερό η ξύδι.

Read more...

ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ)

Αποτελείται από ώριμες κόκκινες ντομάτες οι οποίες ξεραίνονται κάτω από τον ήλιο έτσι ώστε να εξατμιστεί το νερό που περιέχουν. Παρότι αποξηραίνονται είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.

Read more...

ΚΡΕΜΜΥΔΙ (ΣΚΟΝΗ)

Χρησιμοποιείται σε όλα τα φαγητά που βάζουμε κρεμμύδι και είναι έτοιμο για απευθείας χρήση. Μπορούμε στο κατάστημα μας να βρούμε το κρεμμύδι και σε γρανούλε και σε φλοίδες (καραμελωμένο).

Read more...

ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ

Πρόκειται για ένα ξυλώδες, βολβώδες στέλεχος με φρέσκο άρωμα λεμονιού.Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και για την παρασκευή κοκτέιλ.

Read more...

ΘΡΟΥΜΠΙ

Πρόκειται για ένα αρωματικό βότανο με προέλευση την περιοχή της Μεσογείου που μοιάζει πολύ με το θυμάρι. Στην μαγειρική χρησιμοποιείται στα ψητά στο κοτόπουλο, στις σάλτσες, στα λουκάνικα, στα όσπρια

Read more...

ΚΙΟΥΜΕΛ (ΑΓΡΙΟΚΥΜΙΝΟ)

Είναι φυτό και είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ευρώπη και στην Ασία. Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στην μαγειρική σε διάφορες ζύμες, για τον αρωματισμό βαριών κρεάτων όπως αρνί, κοκορέτσι.

Read more...

ΔΑΦΝΗ

Είναι από τα πιο αρωματικά φυτά που βρίσκουμε στην ελληνική κουζίνα. Την χρησιμοποιούμε σε σούπες, σε όσπρια καθώς και στην ζαχαροπλαστική για τον αρωματισμό του ρυζόγαλου και της κρέμας.

Read more...
Subscribe to this RSS feed